* some details of photos may be different from the actual product

ULTIMATIVNA IZDRŽLJIVOST

Stvoren za ozbiljno igranje i svakodnevnu izdržljivost, TUF Gaming F15 je potpuno opremljen Windows 10 Pro prijenosnik za igranje, koji će vas odnijeti do pobjede. Najnoviji Intel® Core™ i7 procesor 10. generacije i grafička kartica GeForce® GTX 1660 Ti brzo i glatko izvode najzahtjevnije akcijske igre te posve ispunjavaju zahtjeve ugrađenog IPS ekrana, s frekvencijom osvježavanja do 144 Hz. Iako ima kompaktnije i lakše prenosivo kućište od svojih prethodnika, ovaj prijenosnik za igranje opremljen je većom baterijom, kapaciteta 90 Wh, stoga pruža još dulju autonomiju. Učinkovito hlađenje s funkcijom samostalnog čišćenja objedinjeno je s vojničkom izdržljivošću, a sve to kako bi ovaj dokazani ratnik postao moćni saveznik svakom igraču.

PERFORMANSE

SNAGA ZA SVAKI ZADATAK

TUF Gaming F15 naoružan je za borbu. Nudi Intel® Core™ i7 10. generacije sa 6 jezgri i 12 threadova, koji s neviđenom lakoćom dominira u zadacima poput ozbiljnog igranja, streamanja i zahtjevnog istovremenog rada u većem broju aplikacija. Uparen s diskretnom grafičkom karticom GeForce® GTX 1660 Ti, pouzdano će isporučivati visok broj sličica u sekundi u širokom rasponu igara. Ubrzajte učitavanje vaših igara pomoću NVMe PCIe® SSD-a kapaciteta do 1 TB te iskoristite mjesto za sekundarni SSD.

WINDOWS 10 PRO
INTEL®
Core™ i7
PROCESOR 10. GENERACIJE
Nvidia® GeForce®
GTX 1660 Ti
GRAFIČKA KARTICA
DO 32 GB
2933MHz
DDR4 RAM
1 TB SSD
NVMe PCIe
2x SSD
UTORI

PRENOSIVOST

ŽIVI DUGO I PUTUJE DALEKO

Iako mu je kućište manje i lakše od prethodnika, F15 posjeduje veću bateriju, koja osigurava dugotrajniji rad. Njegova baterija, impresivnog kapaciteta od 90 Wh, pruža dovoljno energije za do 12,5 sati reprodukcije videa, stoga ćete imati više no dovoljno vremena za gledanje streamova i obavljanje lakših zadataka, bez potrebe za traženjem najbliže strujne utičnice. Lakši i dugotrajniji, ovaj će prijenosnik uvijek nesputano putovati i raditi – baš poput vas.

* Trajanje baterije može varirati u ovisnosti o konfiguraciji sustava.

DO
90 Wh
BATERIJA
DO
8,4 SATI
SURFANJA
DO
12,5 SATI
REPRODUKCIJE VIDEA

DIZAJN

DISKRETAN I UPEČATLJIV

Dva elegantna dizajna igračima pružaju mogućnost da izraze svoj osobni stil. Odaberite između diskretne i elegantne varijante Fortress Gray, ili upečatljive Bonfire Black, dodatno istaknute grimiznom trakom. Suptilna tekstura pčelinjeg saća, vidljiva na donjoj strani uređaja, čini ga stabilnijim te se skladno uklapa s heksagonalnim ojačanjima raznih dijelova kućišta. Tanke crte na odmorištu za dlanove naglašavaju eleganciju i vizualnu čistoću uređaja.

PČELINJE SAĆE PROTIV KLIZANJA

Tekstura nalik pčelinjem saću prekriva donju stranu kućišta. Tu su i strateški postavljeni otvori, koji se koriste za ventilaciju unutrašnjosti.

BRUŠENI METAL

Tanke linije po čitavom kućištu uređaja daju mu elegantnu i futurističku estetiku.

TUF IZDRŽLJIVOST

Vojnička izdržljivost čini svaki TUF prijenosnik za igranje pravim cestovnim ratnikom, koji je spreman za najekstremnije životne situacije.

SUPTILAN I UPEČATLJIV

Budite diskretni uz izvedbu Fortress Gray, ili se odlučite za smjelu izvedbu Bonfire Black, naglašenu grimiznom trakom.

IZDRŽLJIVOST

VOJNIČKA ROBUSNOST

Kako bi zaradili ime TUF Gaming, naši prijenosnici moraju uspješno preživjeti niz rigoroznih, vojničkih MIL-STD-810H testova. Testirani uređaji podvrgavaju se padovima, vibracijama, vlazi i ekstremnim temperaturama, s ciljem osiguravanja njihove pouzdanosti. Pouzdan u najtežim uvjetima, F15 je posve sposoban podnijeti slučajne udarce i druge svakodnevne nedaće.

SMANJENA ŠTETA PRILIKOM PADOVA

Testovi padova osiguravaju da se svaki TUF Gaming prijenosnik može oduprijeti šteti koja bi mogla nastati prilikom slučajnih padova, prevrtanja i udaraca, kojima bi mogao biti izložen prilikom isporuke i svakodnevnog korištenja. Kako bi zadovoljili vojni standard MIL-STD-810H, uređaji su testirani da bi preživjeli padove s manjih visina. Ubacite F15 u vaš ruksak, prebacite ga preko ramena i ponesite ga bilo gdje, s manje stresa i brige.

* Za egzaktne uvjete testa, referirajte se na test "Shock Bench Handling Test", metoda 516.8, procedura VI

PUTUJTE BEZBRIŽNO

Kad god unosite svoj prijenosnik u zrakoplove, vlakove i automobile, on je izložen različitim vrstama vibracija, koje mogu pomaknuti ili oštetiti ugrađene komponente. Sveobuhvatni testovi vibracija osiguravaju da svaki dio TUF Gaming prijenosnika može podnijeti surovost putovanja, bez ikakvih nepredviđenih pomaka ili gubitka funkcionalnosti.

* Za egzaktne uvjete testa, referirajte se na test "Vibration Test", metoda 514.8

HLADAN POD PRITISKOM

Bez obzira šećete li pustinjom ili se sunčate na plaži, testovi na ekstremno visoke temperature osiguravaju da TUF Gaming prijenosnike uvijek možete držati nadohvat ruke. Sposobni su za višednevni rad pri temperaturi do čak 49°C.

* Za egzaktne uvjete testa, referirajte se na test "High Temperature Operational Test", metoda 501.7, procedura II

SIBIRSKA ZIMA

TUF Gaming prijenosnici uredno rade pri izuzetno niskim temperaturama, sve do -32°C. Ta izvanredna otpornost na smrzavanje znači da ih možete ponijeti u neke od najsurovijih, najhladnijih dijelova planete – uspješno će zadržati sve svoje funkcije.

* Za egzaktne uvjete testa, referirajte se na test "Low Temperature Operational Test", metoda 502.7, procedura II

BEZ ZNOJENJA U VLAŽNIM UVJETIMA

Kućište prijenosnika TUF Gaming izrađeno je kako bi podnijelo dugotrajno izlaganje vlazi od 95% te uspješno nastavilo s radom u takvim uvjetima. Zahvaljujući tome, ovi prijenosnici će vas s lakoćom pratiti na putovanjima u zemljama s tropskom klimom, gdje su vremenski uvjeti nemilosrdni, a stupanj vlažnosti izrazito visok.

* Za egzaktne uvjete testa, referirate se na test "Humidity Aggrevated Cycle Test", metoda 507.4, procedura II

EKRAN

PROŠIRITE SI OBZORE

Zahvaljujući brzom ekranu IPS klase, s frekvencijom osvježavanja do 144 Hz, TUF Gaming F15 savršen je za igre koje pršte od akcije. Svestrano sučelje USB 3.2 Gen 2 Type-C™ podržava tehnologiju DisplayPort™ 1.4, što znači da ga možete iskoristiti za spajanje sekundarnog G-SYNC ekrana za igranje te iskusiti igre u 4K rezoluciji i frekvenciji osvježavanja do 120 Hz. Tehnologija G-SYNC smanjuje trzanje i otklanja efekt "kidanja" ekrana, čime se omogućuje savršena glatkoća izvođenja igara. Za igranje i gledanje filmova na televizoru, dobro će vam doći HDMI 2.0b priključak, koji podržava 4K rezoluciju i osvježavanje do 60 Hz.

GLATKA
144 Hz
FREKVENCIJA OSVJEŽAVANJA
PODRŽANI
VIŠEMONITORSKI
SUSTAVI
IPS KLASA
NANO-EDGE
EKRANA

TIPKOVNICA

OPTIMIZIRANA ZA IGRANJE

Opremite se tipkovnicom nalik stolnoj tipkovnici, optimiziranom za igranje. Uniformno RGB pozadinsko osvjetljenje tipki omogućit će vam da iskažete vaš vlastiti, jedinstveni stil, a naglašene tipke WASD olakšavaju vam vizualno prepoznavanje ključnih tipki za kretanje u igrama. Tehnologija Overstroke brine se za brže okidanje tipki, čime se postiže bolji odaziv tipkovnice i još viši stupanj kontrole. U pravom duhu TUF-a, svaka je tipka dovoljno izdržljiva da bi mogla podnijeti preko 20 milijuna pritisaka, što tipkovnici ovog prijenosnika daje zaista superiornu dugotrajnost, pouzdanost i preciznost.

RGB
POZADINSKO OSVJETLJENJE
20MILIJUNA
PRITISAKA
OVERSTROKE
TEHNOLOGIJA
OVERSTROKE
TEHNOLOGIJA
Statično
Efekt disanja
Prebacivanje između boja
Efekt stroboskopa

ZVUK

AKUSTIKA KOJA VAS OKRUŽUJE

Dva nadograđena zvučnika, s pripadajuća četiri izreza, isporučuju 1,8 puta glasniji zvuk, s 2,7 puta dubljim basom, od prethodnih generacija uređaja, čime se dobiva bogatije akustičko iskustvo. Tehnologija DTS:X™ Ultra daje 7.1-kanalni virtualni surround zvuk visoke rezolucije, kako bi vaši stereo headsetovi zvučali poput ozvučenja u kino-dvoranama. Zaskočite neprijatelje u igrama, zahvaljujući povećanom stupnju prepoznavanja smjera zvuka, ili uživajte u finim detaljima glazbenih djela. Za dodatno poboljšanje i optimizaciju cjelokupnog iskustva, na raspolaganju vam je do 8 akustičkih profila za glazbu, filmove i različite žanrove igara. Ugrađeni ekvilizator daje vam potpunu slobodu namještanja svih karakteristike zvuka.

OPTIMIZIRANI
STRATEŠKI / RPG / PUCAČKI
ZVUČNI PROFILI
1.8x
GLASNIJI ZVUK
2.7x
DUBLJI BAS

RASHLADNI SUSTAV

TRAJNA HLADNOĆA

Sveobuhvatni rashladni sustav brine se da svaki TUF Gaming prijenosnik zadržava visoke performanse i učinkovitost za čitavog životnog vijeka. Veći broj toplovodnih cijevi i tri pasivna radijatora izvlače toplinu iz ključnih komponenti te ju brzo raspršuju, čak i za vrijeme intenzivnog igranja. Hlađenje je dizajnirano tako da se može samostalno očistiti, čime mu se osigurava dugotrajna efikasnost, a različiti načini rada brinu se za balansiranje između performansi i razine buke, u skladu sa zadacima koje trenutačno obavljamo.

SAMOSTALNO ČIŠĆENJE
ODRŽAVA PERFORMANSE
DVOSTRUKI VENTILATORI
DIZAJN
RAZLIČITI NAČINI RADA
OPTIMIZIRAJU HLAĐENJE

MOGUĆNOSTI NADOGRADNJE

JEDNOSTAVNA NADOGRADIVOST

Nadogradnja RAM-a i SSD-a iznimno je pojednostavljena, zahvaljujući dizajnu koji vam daje brz pristup memorijskim utorima i ladicama za diskove. Dovoljno je posegnuti za običnim odvijačem te ukloniti vijke na donjoj strani kućišta, nakon čega preostaje obaviti željene modifikacije. Posebni skočni vijak podiže jedan kut donje strane kućišta, kako bi ju bilo lakše ukloniti. Brzo nadogradite ili zamijenite vaš RAM, ili povećajte količinu skladišnog prostora, dodavanjem sekundarnog PICe® SSD-a.

* Dodatni utor za čvrsti disk nije dostupan kod modela s baterijom od 90 Wh.

POVEZIVOST

BRZINA IDUĆE GENERACIJE UZ WI-FI 6

Ultrabrzi Intel® Wi-Fi 6 s tehnologijom Gig+ (802.11ax) omogućuje vam da se igrate uz brzinu i pouzdanost žičnih mreža, kad god su dostupne kompatibilne konekcije. Wi-Fi 6 (Gig+) povećava brzinu i učinkovitost bežične mreže, u odnosu na prethodni standard Wi-Fi 5, čime se postiže kvalitetnija konekcija u napučenim okolinama. Također smanjuje latencije, što znači manje kašnjenja kod osjetljivijih aktivnosti, poput mrežnog igranja.

* Navedene brzine bežične mreže zasnovane su na teoretskim performansama. Stvarne performanse mogu se razlikovati u stvarnim situacijama.

DO
3X
VEĆA BRZINA
DO
4X
MREŽNI KAPACITET
DO
75%
NIŽA LATENCIJA

ULAZI/IZLAZI

SVEOBUHVATNA POVEZIVOST

Obilje ulaznih i izlaznih konektora omogućit će vam da povežete sve vaše omiljene uređaje i smjesta započnete s radom, gdje god se nalazili. Dva USB 3.2 Type-A porta pružaju visoku brzinu prijenosa podataka. Zajedno s dodatnim USB 2.0 Type-A portom, ukupno su vam na raspolaganju tri ulaza za periferije. Za čišću radnu okolinu, lišenu žica, tu je Bluetooth, pomoću kojeg možete bežično upariti miševe, slušalice i druge kompatibilne uređaje. Iskoristite USB 3.2 Gen 2 Type-C™ s DisplayPortom™ 1.4 za spajanje brzih G-SYNC™ ekrana, koji će vam osigurati savršeno glatko iskustvo igranja.

EKSKLUZIVNI SOFTVER

UNIFICIRANO PODEŠAVANJE I PERSONALIZACIJA SUSTAVA

Armory Crate objedinjuje sve bitne kontrole sustava i svjetlosnih efekata te vam ih stavlja nadohvat ruke, unutar istog sučelja. Njegove brojne opcije omogućavaju vam personalizaciju svjetlosnih efekata, fino ugađanje profila za igre, kao i namještanje postavki zvuka, u skladu s vašim preferencijama. Značajka Scenario Profiles dozvoljava vam da definirate postavke koje će automatski prilagoditi performanse i druge postavke sustava, nakon što pokrenete omiljene aplikacije i igre. Preuzmite potpunu kontrolu nad vašim korisničkim iskustvom i učinite ga potpuno svojim.

XBOX GAME PASS

Neograničen pristup više od 100 visokokvalitetnih igara za PC u Windowsima 10. Jednomjesečna pretplata na Game Pass uključena je za svaki kupljeni uređaj. Budući da se nove igre dodaju neprestano, uvijek ćete imati nešto novo za igrati.

* Zahtijeva aktivnu pretplatu; nastavlja se do prekida; ponuda igara s vremenom varira. Zahtijeva Windows 10 i aplikaciju za igranje PC igara; provjerite detalje na xbox.com/pcgamesplan. Posjetite xbox.com/game-pass.

© 2020 NVIDIA Corporation. All rights reserved. NVIDIA, the NVIDIA logo, and GeForce are trademarks and/or registered trademarks of NVIDIA Corporation in the U.S. and other countries.

AMPLIFY YOUR EXPERIENCE

Even the most demanding tasks flow effortlessly with the power of up to a 10th Gen Intel® Core™ i7 CPU at your command. The CPU’s 6 cores and 12 threads cut through everything from hardcore multitasking, to mammoth multimedia projects, to fast-paced multiplayer gaming. Equip yourself with the versatility and strength to jump from quick-play matches to marathon study sessions and beyond without missing a beat.

GAME AT A NEW LEVEL

The latest NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti GPU elevates your gaming experience with reliably high frame rates for a wide range of popular titles. Everything from first person shooters to cinematic role-playing games benefits from the GPU’s dependably smooth all-around performance, giving you the visual clarity needed to keep your attention locked in the game. The upgraded video encoder also means you can stream gameplay live with higher-quality video, giving you better tools to produce great content.

EXPANDABLE STORAGE

Demanding games and apps load faster on the nimble NVM Express® (NVMe®) SSD. With up to 1TB of storage, this responsive PCIe® drive offers plenty of space for massive game files, multimedia projects, and media. Speedier load times across your program library means less time spent waiting and more quality time for work and play. An additional M.2 SSD slot lets you easily upgrade your storage to carry more games and apps everywhere you go.

DDR4-2933

DDR4-2666

UNZIPPING

UNZIPPING

10%FASTER WHILE UNZIPPING FILES

DO MORE MULTITASKING

With up to 32GB of dual-channel DDR4-2933 RAM, the TUF Gaming F15 handles everything from serious multitasking to multimedia rendering with speed. This high-performance memory boosts performance as much as 10% over 2666MHz RAM, giving you a more responsive experience with greater bandwidth to study, stream, and browse the web smoothly and simultaneously.

Self-Cleaning Cooling

Two anti-dust tunnels located at the edges of the fans catch incoming dust and dirt particles and channel them back out of the chassis. These measures improve overall system stability by preventing build-up that can compromise the performance of internal cooling components. Self-cleaning cooling ensures long-term system reliability that truly lives up to the TUF name.

Heatsinks

Three heatsinks keep performance stable and reliable, even during marathon gaming sessions where heat can compromise your FPS. The stronger and more resilient chassis design also enables the addition of more vents, increasing airflow through the laptop.

Scenario Profiles

Scenario Profiles automatically change operating modes to optimize performance and acoustics for different games and applications. Turbo mode uses the highest fan speed and clocks to sustain maximum speed, Performance mode adjusts the clocks and cooling to lower noise levels for gaming, and Silent mode runs even quieter for lighter work and entertainment. You can customize Scenario Profiles to seamlessly switch modes based on your preferences, or use a keyboard shortcut to change modes manually.

Close